Vindbaarheid van je website op internet

Wij maken je website zo dat Google (en andere zoekmachines) je in de omgeving goed kunnen vinden. Het is belangrijk dat we daarom weten op welke trefwoorden mensen meestal je bedrijf of diensten zoeken. Bijvoorbeeld, ik ben een klant en zoek een monteur in Heerlen, dan type je meestal deze 2 woorden in. Want aan een monteur uit Rotterdam heb ik niets.

Zoekwoorden

Het beste is om niet te veel trefwoorden te gebruiken zodat je vindbaarheid sterker wordt. Dus je zou plaatsen als Heerlen, Brunssum, Sittard, Geleen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Beek + Parkstad en Limburg kunnen aanhouden gecombineerd met een trefwoord waarop je gevonden wilt worden. De vindbaarheid van een website is ook een beetje afhankelijk van het aantal bedrijven van het zelfde type wat in jouw regio gevestigd is.

Google Adds

Wil je als bedrijf gegarandeerd hoog in de zoekmachines naar bovenkomen dan neem je addwords van Google, je betaalt per keer (klik) dat iemand dan op je site komt ongeacht of die persoon ook werkelijk interesse heeft in je website/ bedrijf. Dan moet je al gauw rekenen tussen de 60 € - 390 € per maand voor een effectieve campagne.

Google Maps

Google maps kun je gratis uitbreiden met bedrijfsinformatie en zoekwoorden, Google Maps is een hele sterke tool als het gaat om hoge vindbaarheidspositie. Je kunt heel eenvoudig een account aanmaken. Tegen een gereduceerde prijs (€ 22,50 eenmalig) kan ik deze account ook voor jou aanmaken.

Links op andere websites

Als Google ziet dat jouw websiteadres op veel andere websites of dochterpagina’s voorkomt, dan vindt Google jouw website interessanter, en zal je ook hoger in de zoekmachines terecht komen. Ook het regelmatig aanpassen van tekst op je website helpt daarbij.
Er zijn heel veel websites waarbij je gratis kunt aanmelden en jouw link op hun site mag zetten (soms moet je hiervoor betalen, maar dat zou ik niet doen)
Een link terug op je website zetten kan, maar dat verzwakt weer je ranking. Verder zijn er websites waar je als bedrijf een gratis vermelding hebt, zorg dat daar ook je website adres en additionele bedrijfsgegevens compleet zijn.

De volgende websites worden als snelle en krachtige mechanisme gezien

Social Media

Je website is uitgerust met een “deel ons op....” knop, hiermee kunnen andere mensen jouw website delen (of bekend maken) op hun Facebook, LinkedIn Inn, Twitter, Hyves of andere Social Media account. Dus vraag al je vrienden, familie en bekenden om dit ook regelmatig te doen want dan kom je automatisch in “het netwerk molen” terecht. Wat weer resulteert in een hogere vindbaarheidspositie.
Ben je zelf actief op Facebook, LinkedIn of Twitter, maak dan een bedrijfspagina van je bedrijf en ga hiermee aan de slag. Het feit dat je bijv. op Facebook een vermelding hebt en via vrienden van vrienden zichtbaar bent, geeft mensen vaak al een vertrouwd gevoel.

Google vermelding

Standaard kan een vermelding in Google (en andere zoekmachines) 6 tot 8 weken duren.