Cybercrime: dichterbij dan je denkt!

cybercrime2Internet is voortdurend in ontwikkeling. Zo ook cybercriminelen. Soft- en hardware specialisten dienen dan ook steeds met betere en veiligere systemen op de markt te komen om websites te beschermen tegen cyberaanvallen. De eindgebruikers willen nu eenmaal steeds sneller internet. Dat vraagt om doorontwikkeling van de infrastructuur en gelijktijdig ook oog hebben voor veiligheid. Niemand wil uiteindelijk dat zijn website wordt gehackt met als doel het verspreiden van spam, fishingmails en andere kwaadwillende activiteiten.

Ook Joomla! is er veel aan gelegen om garant te kunnen staan voor een website die “up to date is” en daardoor meegaat met alle ontwikkelingen en de beste bescherming biedt tegen cybercrime. Tenminste: als op tijd de nieuwste updates worden geïnstalleerd. En bij dat laatste is een belangrijke rol weggelegd voor de webmaster en/of eindgebruiker.

Vaak wordt de vraag gesteld of aan updaten kosten verbonden zijn. Het antwoord is simpel. Een prettige bijkomstigheid bij Joomla! software is namelijk dat alle updates altijd gratis te verkrijgen zijn. Deze websitesoftware van Joomla bevat alle basis functionaliteiten die het bouwen van websites eenvoudig en flexibel maken. Daarnaast kan geput worden uit specifieke software die een toevoeging is op de toch al ruim aanwezige basisfuncties. Voor deze aanvullende specifieke software, denk hierbij bijvoorbeeld aan een antwoordformulier dat gepersonaliseerde berichten verstuurd, wordt vaak éénmalig een betaling gevraagd, dan wel is deze verkrijgbaar door een jaarlijkse licentie te kopen.

Uiteraard kun je de basis updates zelf installeren. De praktijk wijst echter uit dat dit, veelal door tijdgebrek, niet of niet tijdig gebeurt met eventueel "hacken" tot gevolg. Webdesign Creations in in het bezit van de noodzakelijke kennis en biedt haar relaties dan ook de mogelijkheid om deze werkzaamheden over te nemen en zo zorg te dragen voor een veilige internetomgeving. Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.