Wachtwoorden en gebruikersnamen

Anno 2015 is het zeer waarschijnlijk dat je als persoon 1 of meerdere accounts hebt op het internet. Ging het vroeger om een enkele uitzondering, ontkom je er tegenwoordig niet meer aan dat instanties en bedrijven je dwingen om je online te registreren. Het is natuurlijk heel prettig voor bedrijven om je als klant te "binden", maar je ondertussen zit jij al met je 20ste account in je maag!
De bank, Digicode, Microsoft, Google, telefoon, energie, zorgverzekering etc. Als je je wachtwoord bent vergeten kun je natuurlijk gebruik maken van het "vergeten wachtwoord linkje", maar als je je username ook niet meer weet dan wordt het al lastiger.

De webbrowser Mozilla Firefox heeft een tool bij "opties" waar je kunt per website kunt nakijken wat je username en wachtwoord is. Dat is natuurlijk heel handig maar tegelijkertijd ook heel gevaarlijk. Maak dus geen accounts aan in Firefox op openbare computers en zorg dat vreemden niet op jouw pc of laptop kunnen! Voor zover bekend is deze tool niet aanwezig bij IE en Chrome. Het is overigens wel mogelijk bij Firefox om je wachtwoorden weer te beveiligen met een hoofdwachtwoord.

Wachtwoordenbeheerder
Opgeslagen wachtwoorden in Firefox onthouden, verwijderen en wijzigen

Firefox logoDe gebruikersnamen en wachtwoorden die u gebruikt voor het verkrijgen van toegang tot websites worden door de wachtwoordenbeheerder van Firefox op een veilige manier opgeslagen en automatisch ingevuld als u de website weer bezoekt. Dit artikel laat zien hoe u de wachtwoordenbeheerder kunt gebruiken om uw wachtwoorden te onthouden, bekijken, verwijderen en beschermen.

Lees verder >>